Yapı Ruhsatı ve İmar Süreçleri

Yürürlüğe giren imar planına göre arazi kullanımı, yapı ve tesislerinin projelendirilmesi, inşası ve kullanımıyla ilgili ruhsat ve izinler Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından verilir ve denetlenir.

Katılımcı, yapı ruhsatını almak için bir dilekçe ile Bölge Müdürlüğü’ne başvuruda bulunur. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen şartlarda ve zamanda (tahsis tarihinden itibaren 3 ay içerisinde) hazırlatacağı projeleri ve gerekli belgeleri teslim ederek yapı inşa ruhsatını alabilir. Ruhsatsız inşaata başlanmaz ve ruhsatsız inşaat, kaçak inşaat muamelesi görür.

Yapı ruhsatı almak için katılımcı, aşağıdaki belgeleri OSB Bölge Müdürlüğü’ne teslim edecektir:

  • Arsa tahsis sözleşmesi

  • Katılımcı ile yapı müteahhidi arasında sözleşme

  • Katılımcı ile yapı denetim firması arasındaki sözleşme

  • Zemin etüt raporu, mimari, betonarme, elektrik ve mekanik tesisat projeleri

  • ÇED olumlu kararı veya çevresel etkileri önemsizdir kararı içeren belgeler

Katılımcı, yürürlükteki kanun, plan ve yönetmeliklere uygun olarak projelerini hazırlatacaktır. Ruhsat başvurusu için gerekli diğer belgeler, noter tasdikli taahhütname, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, yapı denetim hizmet bedeli dekontu ve diğer belgeleri Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmelidir.

Ruhsat düzenlendikten sonra, yapı ruhsatı 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre 5 yıl süreyle geçerlidir. Ancak OSB Uygulama Yönetmeliği gereği bu süre 2 yıl olarak belirlenmiştir. Sürenin sonunda inşaat tamamlanmazsa ve yenileme yapılmazsa ruhsat geçerliliğini kaybedecektir.

Yapı Kullanma İzin Belgesi Gerekli Evraklar

Ruhsat Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar - Bafra OSB

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Evrak Listesi - Bafra OSB